Kroondomein.com

Lol maken

Sjaak Bral 2015

“FC Den Haag is veel geler dan groen geworden,” een grap uit zijn hilarische eindejaar show, waarmee meneer Bral doelde op de Chinese eigenaar van ADO. Zijn aaneenschakeling van (veel Haagse) grappen, kwam dit jaar bij Kieneke en mij zo’n veertien dagen eerder bij ons binnen, dan we traditioneel gewend zijn.

Zijn matinee op onze favoriete locatie (Diligentia) vindt dit keer op 31 december plaats, voor ons geen geschikt moment, omdat daarmee onze evaluatie in de kroeg in het gedrang zou komen. Vandaar dat wij met tramlijn 6 uitweken naar de Escamp-Dakota theater, grenzend aan ons ouwe trouwe Haagse buurtje van weleer.

Een prima theater, maar dat wel direct sloot, waardoor ons nalullen alleen maar ergens onder een lantarenpaal plaats kon vinden én dat zelfs zonder alcoholische versnapering. Een voor ons ongebruikelijke manier om napret te beleven.

Tijdens mijn voorwerk voor dit broer/zus uitje kwam ik op Café Koops uit. Een oergezellige kroeg onder de rook van de Haarlemse St. Bavo, waarvoor wij per NS slechts de overstaptijd naar Alkmaar hoefde te verlengen.

Van Koops was mij bekend, dat elke gast door al het personeel bij de voornaam wordt genoemd. En verdomd, een heel geinige ervaring, waarmee zij hun gastheerschap extra onderstrepen. “Arnold, jullie moeten nu toch écht naar de trein…,” wist Tara ons, tegen hun commerciële belangen en onze zin in, netjes op tijd de kroeg uit te krijgen.

Haarlem doet iets met onze jeugdherinneringen. Opa en Oma Wanmaker-Koops hadden hier in de Vijfhoek een bakfietsverhuurbedrijf. “Bij Wanmaker huren, veilig sturen.” Ook daarom zullen wij Café Koops nog vaker aandoen.

Overigens niet om, met de officiële papieren in de hand, uit te leggen dat wij via tante Antje, onze oma Koops, misschien wel familie zijn. De (na)pret die wij over deze gedachten hadden, is voor ons op zich al een waardevolle erfenis. Nu al kijk ik uit naar onze volgende broer/zus-dagen.

Lol maken blijft voor ons een overtreffende trap gebeurtenis.

1215

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office