Kroondomein.com

Levenslang

blenders

Na een uitvoerig gebitsonderzoek zei mijn tandarts, inmiddels jaren geleden, dat mijn gebit nog mijn hele leven mee kon. Bijna huppelend verliet ik zijn praktijk. Vreugde was van korte duur, want er begon iets aan mij te knagen. “Wat bedoelde de tandarts eigenlijk? deed hij een uitspraak over mijn gebit, of over de tijd dat ik nog te leven had?!” Ik heb nooit gedurfd om hier bij de smoelensmid op terug te komen. De tijd heelt alle wonden. Zo ook mijn gepieker over mijn levensvatbaarheid.

En dan precies op de dag dat ik, weliswaar 71 jaar geleden, geboren ben, kwamen die onrustgevoelens weer bij mij terug. Geholpen door een meneer van de blenderwinkel. Door hem liet ik mij uitvoerig adviseren bij de aankoop van zo’n tot moes snijdende machine. Apparaten van enkele tientjes tot honderden euro’s passeerden de revue. Na veel wikken en wegen leek ik te zwichten voor de Solis Perfect Pro blender type 824. Bepaald geen goedkope blender.

“Maar u krijgt er wel twee jaar garantie op,” hield de verkoper mij verzachtende omstandigheden jegens de prijs voor. “Tja, maar….” Ik liep het rijtje van blenders weer naar links terug, waar de goedkopere alternatieven staan. “En als ik nu…”, wijzend op een blender van € 45,=.  “Dan kiest u voor minder mogelijkheden en dat zou jammer zijn,” viel de professional mij in de rede en loodste mij terug naar de Perfect Pro. “Weet u wat, van die twee jaar garantie maak ik speciaal voor u er levenslange garantie van.” “Deal!,” riep ik enthousiast uit.

Eenmaal thuis begon het aan mij te knagen. ”Hoezo, speciaal voor u?!” Was het mij dan niet opgevallen dat de verkoper dit een beetje lacherig zei?! Ik denk toch dat ik de tandarts even bel.

0518

Een gedachte over “Levenslang

  1. Henk

    Koddig, wel eerlijk melden als hij het opgeeft.
    Trouwens, hebje wat aan die extra mogelijkheden? Heb je ze niet nodig kan je voor het prijsverschil beter een gouwe rakker en zo kopen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office