Kroondomein.com

Kind kan de was doen

Click op de foto en zie de lichte wasautomaat

Bij een verhuizing is het de uitgesproken killer, de wasautomaat. Die vaak ook nog eens op zolder staat. Dat ding valt niet goed beet te pakken, is loodzwaar en daardoor compleet onhandelbaar. Zo’n apparaat komt uiteindelijk via een soort circusact de verhuiswagen in. Om dan nog eens een keertje minimaal één trap omhoog naar z’n nieuwe werkplek gesjouwd te moeten worden. 

Halsbrekende toeren, waarbij twee of drie stoere kerels zijn betrokken. Raar toch eigenlijk…. Ik bedoel, de wasdroger is toch ook heel simpel te verhuizen. O, ik weet het wel hoor, de wasautomaat heeft nou eenmaal een gigantisch zwaar gewicht in huis, om tijdens het centrifugeren niet het hele huis door te wandelen. Een gewicht als soort stabilisator.

De heren wasautomaatfabrikanten zijn behoorlijk bedrijfsblind. Allerlei toeters en bellen verzinnen zij, voor grote- en kleine wasjes, voor slim voorwassen, energiearm wassen, met weinig water gebruik en meedenkende energieknoppen. Alles bedacht om het simpele schoonwassen een verleidelijke meerwaarde te geven.

Niemand van die knappe koppen bedenkt dan ook nog eens, dat een wasautomaat verhuisvriendelijk moet zijn. Dit terwijl er in Nederland gemiddeld 7x in een mensenleven wordt verhuisd. Zeven maal doet de wasmachinefabrikant dus een aanslag op je rug. En daar wil ik, met gevoel voor techniek als een koe voor boom klimmen, verandering in brengen. Want volgens mij is dat heel simpel.

Het gewicht, de killer onderin de wasautomaat, moet uitneembaar worden gemaakt. Stel je voor, het gewicht zit dan onderin de wasautomaat, achter een klep, met een slede om naar buiten te kunnen halen. Bij het verhuizen haal je dan eerst dat gewicht naar buiten. Waarna er bijgeleverde hefboompjes aan worden bevestigd, zodat twee personen (zelfs man én vrouw, uhhh vrouw én vrouw) dit gewicht makkelijk kunnen verplaatsen.

Bijna gewichtloos is dan ook heel simpel de wasautomaat te verplaatsen, om op de nieuwe werkplek het gewicht weer de automaat in te schuiven. Verhuizen kost dan geen enkele moeite meer.

Kom op meneer Philips aan de slag, want het moet natuurlijk wel een Nederlandse vinding blijven.

0814

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office