Kroondomein.com

De ScrabbleMatic©


Click op de afbeelding voor het principe van de letterautomaat

Om een bepaald idee op haalbaarheid te laten toetsen ben ik lid geworden van de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU). Binnenkort heb ik met hen een gesprek. In ieder geval loopt dit heel anders dan het idee wat ik jaren geleden had.

De zogenaamde ScrabbleMatic, in de tijd dat Scrabble alleen nog maar een bordspel was. Bedoeld om de geluksfactor van het ‘lettervolgorde trekken’ uit te bannen. Zo kon Scrabble een serieus competitiespel worden. Mijn schoonvader had een prototype van de letterautomaat gemaakt waarop, naar later bleek, geen patent kon worden gevraagd. Het vernuftige kastje had namelijk het principe van een sigarettenautomaat. Dus bestond de uitvinding al en of je daar nu sigaretten, snoep of Scrabblelettertjes in stopt, is niet van belang.

Ik heb toen de Nederlandse Scrabble leverancier, Hausemann & Hötte (destijds) in Wognum erover aangeschreven. Natuurlijk zonder iets over het idee, of over welk spel het ging te onthullen. Ik dacht mijn slag te hebben geslagen. Mooi niet. Ik kreeg van H&H een dreigbrief (helaas zoekgeraakt) waarin zij mij sommeerden per kerende post het idee te onthullen en over welk spel het ging.

Inmiddels is mijn idee, door de digitale wereld met Wordfeud, naar grootvaders kolenhok verwezen.

1213

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office