Kroondomein.com

De ScrabbleMatic©

Scrabble

Om een bepaald idee op haalbaarheid te laten toetsen ben ik lid geworden van de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU). Binnenkort heb ik met hen een gesprek. In ieder geval loopt dit heel anders dan het idee wat ik jaren geleden had. De zogenaamde ScrabbleMatic, in de tijd dat Scrabble alleen nog maar een bordspel was. Bedoeld om de geluksfactor van het ‘lettervolgorde trekken’ uit te bannen. Zo kon Scrabble een serieus competitiespel worden. Mijn schoonvader had een prototype van de letterautomaat gemaakt waarop, naar bleek, geen patent kon worden gevraagd. Het vernuftige kastje had namelijk het principe van een sigarettenautomaat. Dus bestond de uitvinding al en of je daar nu sigaretten, snoep of Scrabblelettertjes in stopte, was niet van belang.

Toen heb ik de Nederlandse Scrabble leverancier, Hausemann & Hötte (destijds) in Wognum er over aangeschreven. Natuurlijk zonder iets over het idee, of voor welk spel het was bedoeld, te onthullen. Ik dacht mijn slag geslagen te hebben. Mooi niet. Ik kreeg van H&H een dreigbrief waarin zij mij sommeerde per kerende post te onthullen om wat voor idee en welk spel het ging. (Ik heb thuis alles overhoop gehaald, want die brief moet ik nog ergens hebben. Om, als verlate rancune ‘m –nu via m’n site en FaceBook- alsnog te publiceren.) Inmiddels is mijn idee, door de digitale wereld met Wordfeud, naar grootvaders kolenhok verwezen.

1213

n.b. Bij nader inzien blijkt vadertje tijd totaal geen invloed op mijn idee te hebben gehad. De essentie van mijn idee is recht overeind gebleven en daar moet ik maar eens met Mijnheer Scrabble over praten. Hoewel, anderen mogen evenzogoed op mijn verhaal reageren.

0315

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office