Kroondomein.com

De Schoonkater

Schoonkater MoppieClick op de foto om met mijn schoonkater kennis te maken

Ik ben echt een poezenmens en er altijd voor gezorgd elk moment van mijn leven zo’n eigenzinnig diertje in mijn omgeving te hebben. Ze kunnen echt geen kwaad bij mij doen. Hoewel, ik doe mij nu mooier voor, dan ik ben. Want, de kater van m’n schoonouders vond ik een absoluut klerenbeest, waar totaal geen aardigheid aan viel te beleven. Hij liet zich nooit door mij aanhalen, begon altijd te grommen of vluchtte weg. Kortom, een echte schoonkater dus.

Toen mijn schoonmoeder als laatste van onze ouders overleed, hadden wij zonder dat dit testamentair was vastgelegd, de morele plicht om de inmiddels 13 jaar oude Cyperse kater in ons huis op te nemen. Dit tot verdriet van Jacoppie, Minni en mij. Nadat mijn poging tot vrede sluiten dramatisch was mislukt, deed ik geen enkele poging meer om Moppie aardig te vinden. Een wederzijdse houding, waardoor Moppie alleen maar verscholen in huis boven op de kasten lag, je met geblaas en als het moest, met een uithaal, verwelkomde. Wat een kwalkater was het toen.

Moppie begon niet alleen aan zijn nieuwe omgeving te wennen, maar begreep zo langzamerhand ook wel dat hij in een heel katvriendelijke omgeving terecht was gekomen. Daardoor lonkte hij naar andere delen van het huis en wilde ook wel eens een kijkje in de tuin nemen. Een fenomeen wat hem volledig onbekend was. Waar Moppie zich in schoonmoederomgeving steeds meer terugtrok, kroop hij bij ons langzaam uit zijn schulp. Moppie ging het leuk vinden, gaf af en toe voorzichtig een kopje en liet met z’n knormotormachine blijken dat hij dankbaar was. Zo ontpopte de nare schoonkater zich tot een alleraardigste vriend, die van aandacht kon genieten. Zijn gedrag socialiseerde, waarmee hij een bepaalde populariteit verwierf. Vooral bij degenen die hem als kwalkater hadden meegemaakt.

Nog vijf jaar heeft Moppie met volle teugen genoten van zijn nieuwe woonomgeving. Toonde hiervoor heel veel dankbaarheid, waardoor wij toch met veel verdriet node afscheid van hem hebben moeten nemen.

Schoonfamilie blijkt dan toch veel minder erg dan de reputatie suggereert.

0802

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office