Kroondomein.com

Culinair fietsen

Click op de foto voor meer van mijn geneugten van die dag

Omwille van gratis een paar uur kunnen parkeren, heb ik in het Amsterdamse Bos m’n auto neergezet, mijn fiets uitgevouwen en richting binnenstad gereden. Ik had een missie. Vandaag wilde ik weer eens, zoals tijdens mijn arbeidzame leven, genieten van heerlijke vis uit een beroemde rokerij. Het Is dan wel effe wennen met een m’n Bromptom kriskras door het drukke verkeer te manoeuvreren, maar wel heel leuk.

Eenmaal via het Vondelpark en de hartverwarmende rose buurt kwam ik op de Wittenburgergracht, waar ik mijn fiets voor de Amerikaanse Franks “van hobby tot wereldtent” uitgegroeide viszaak in parkeerstand zette. Eenmaal binnen overviel mij direct het ‘hondje van Pavlov-effect’.

Als starter nam ik het broodje van de week, een aangekleed broodje gerookte zwaardvis. Mijn papillen zogen zich aan dat lekkers vast. Daarna wilde ik toch ook nog dát broodje waarvoor ik speciaal was gekomen: het broodje Chinook, handgesneden wilde zalm met mierikwortelsaus. Een bijna onwerkelijke belevenis.

Mijn stukje vouwfietsen was een culinair spektakel geworden. Reden om dat verder uit te buiten, ook al doordat binnen mijn gezichtsveld een molen lonkte. Meerdere malen was ik tijdens wandeltochten daar likkebaardend langsgelopen, met steeds het voornemen er ook eens aan te leggen.

Nu zat ik op het terras bij Molen De Gooyer vijf verschillende speciaal biertjes van Brouwerij ’t IJ te doorproeven. Misschien ligt het aan de tijd van het jaar, want van de Pilzen, Natte, Zatte en Columbus won toch IJbok.

Dit alles heb ik opgetekend omdat ik iedereen zo’n culinair uitstapje van harte gun.

1013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office