Kroondomein.com

Binnenshuis het huis uit.

Populaire kattenmand

In het begin van ons huwelijk, ruim 40 jaar geleden, kochten Truus en ik in het Duitse Schwartzwald een rieten poezenmand. Die was nog al prijzig, eigenlijk niet te betalen met het vakantiegeld wat wij voor die drie weken bij ons hadden. Toen nog de Postbank bood ons uitkomst. Want bij een girorekening kreeg je ook 20 betaalkaarten, waarmee je ongedekt kon betalen en dat deden wij. We hadden min of meer op het poezenonderkomen een hypotheek genomen.

In de loop der jaren hebben al onze acht katten, Lotta en Morro incluis, een periode onder het rieten dak geslapen. Maar zoals dat altijd ging, staat het kattenhuisje nu al heel lang weer leeg. Tot voor kort, want recent heeft Lotta zich hier weer teruggetrokken. Het lijkt erop dat zij haar vrouwtje nog steeds erg mist. Op z’n minst, haar schoot. Oneerbiedig gesproken was Truus de zitzak van Lotta. Uren kon zij hier heel tevreden op liggen.

Een paar keer probeerde Lotta ook mijn schoot uit. Alleen hield ik dat gestap, alvorens zij zich neervlijde, niet uit. De keren dat ik dit wel volhield kreeg ik, veel te snel naar Lotta’s zin, weer de kriebels van het stilzitten en moest zij er weer af. Mijn onbetrouwbare schoot zal dan ook het vertrouwen in mij geen goed hebben gedaan. Maar ook mijn iets zwaardere stem, ten opzichte die van Truus, als ik Lotta vermanend moest toespreken, kan fnuikend zijn geweest. Of ben ik misschien eerder geneigd te vermanen.

In ieder geval heeft Lotta weer enigszins schuw afstand van mij genomen. Natuurlijk op die twee momenten van eten geven na. Dan dispenseert ze mij en strijkt zij langs m’n benen. Laat dan zelfs weer een aai over haar bolletje toe. Maar het blijft niet meer dan dat. Het is sneu om te zien dat zij weer schuwer lijkt te zijn geworden. Of en dat hoop ik, is ze toch weer selectiever geworden. In ieder geval is Lotta, nadat haar grootste vriendin (mijn Truus) is overleden, op zichzelf gaan wonen.

Zal ik haar nu bij de Gemeente moeten aanmelden, op het adres numero 425A ?

1111

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office