Kroondomein.com

Aprilgrap

Eventjes doet deze dag mij een halve eeuw terug denken. In mijn eerste baan werkte ik als jongste bediende bij Rubberfabriek Vredestein in Loosduinen, op de verkoopafdeling van rubber vloerbedekking. Rond lunchtijd vroeg mijn chef of ik even bij de ijzerhandel een schuifmaat wilde kopen. “Ja doe dat, zei de verkoopleider, maar wel een met een bel.”

Atechnisch als ik ben, kon ik mij totaal geen voorstelling van zaken maken, dus vroeg ik in een druk bevolkte ijzerwinkel naar een schuifmaat met bel. De verkoper versterkte de grap, door hardop mijn bestelling nog eens te herhalen, wat in de winkel een aardige lachsalvo teweeg bracht. Met “je baas kan die bel er zelf wel aan hangen,” overhandigde hij mij de schuifmaat. Eenmaal terug op m’n fiets, realiseerde ik mij pas, dat het maandag 1 april was. Ik besloot die dag verder lekker vrij te nemen.

De volgende ochtend overhandigde ik mijn chef de schuifmaat. “Ik ben overal geweest, maar nergens hadden ze een schuifmaat met bel te koop. Die moet u er dan maar zelf aan hangen.” Om grap en ‘wedergrap’ werd hartelijk gelachen.

0415

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office