Kroondomein.com

Anna Jacobapolder-Zijpe

Pont Anna Jacobapolder Zijpe

Ik heb het altijd willen worden, kapitein van het veer Anna Jacobapolder – Zijpe. Wat een wereldbaan, met ongekende vrijheid. Heel anders dan dat Drs. P het in zijn liedje “Heen en weer” wil doen geloven. Als kapitein van de pont Anna Jacobapolder bepaal je namelijk zèlf wanneer je heen en wanneer je terug gaat. Daar was de toenmalige kapitein het levende bewijs van.

Was hij op een feestje met vrienden doorgezakt, geen probleem. Zijn vrouw belde de volgende ochtend wel even naar Hilversum. Ook na de veelvuldige familiefeestjes van de kapitein, die kennelijk uit een heel groot gezin kwam, had hij niet de puf om op de boot te stappen. Geen probleem, zijn vrouw belde wel even naar Hilversum. Was het zo’n schrale herfstachtige dag, dat je liever je in bed nog eens lekker wilde omdraaien. Geen probleem, zijn vrouw belde wel even naar Hilversum. Stond op een dag de zon al vroeg aan de strak blauwe hemel, zodat je eens lekker op het strand wilde doorluieren. Geen probleem, zijn vrouw belde wel even naar Hilversum.

’s Ochtends werden de radioprogramma’s er, als vanzelfsprekend, voor onderbroken, met de mededeling: “Het veer Anna Jacobapolder-Zijpe is vandaag uit de vaart genomen”.

Wat een wereldbaan!

0899

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office