Kroondomein.com

Als serie-overtreder heb ik recht op seponeren

trajectcontrole

Ik had gewoon een beetje haast om op tijd in Maastricht te komen. Anders had ik natuurlijk nooit de maximale snelheid overtreden. Nu moest ik wel, direct bij het Kooimeer van Alkmaar, de A 9 vol gas op richting A2 om voor Maastricht mijn voet niet meer van het gaspedaal te houden.

In krap twee uur had ik mijn einddoel bereikt. Inmiddels een maand later heb ik, als een soort routebeschrijving, een serie acceptgirokaarten thuisgekregen, voor 10 keer de overtreding van de maximale snelheid. Ruim € 5.200, = aan boetes. Maar daar klopt helemaal niets van.

Door bij het Kooimeer te plankgassen, beging ik inderdaad een verkeersovertreding. Oké. Maar bij de laatste flits, vanuit een blauwe Citroën Xsara 2.0-16v met kenteken 93-LT-PH pal voor ik Maastricht in reed, was aan de stand van mijn voet niets veranderd, ten opzichte van het moment dat ik uit Alkmaar wegreed. Dan is er toch gewoon sprake van één overtreding?!

Sterker nog, ondanks dat er door mij slechts één verkeersovertreding is begaan, claimen meerdere arrondissementsrechtbanken de snelheidsovertreding. En dat klopt niet. Kennelijk waren deze rechtbanken het onderling niet met elkaar eens, wie wel en niet mocht beboeten. Dus deden zij het maar allemaal.

Ongetwijfeld is dit koren op de molen van Bram Moszkowicz en zullen mijn overtredingen door een vormfout worden geseponeerd. Ik hoop wel dat Brammetje, ondanks zijn vele tv-optreden in de meest lullige Tv-programma’s, tijd voor mij kan vinden. Want de broertjes Anker, Gerard Spong en Oscar Hammerstein hebben het veel te druk, met het uit de bajes houden van de zwaarste criminelen.

Hoe? Door het aantonen van vormfouten natuurlijk!

0304

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office