Kroondomein.com

Boevenbiertje

Click op de foto voor de locatie van het boevenbiertje

Het zal er wel een keer van komen dat ik met m’n smartphone een plaatje van ter plaatse direct op FaceBook neerzet. Dit keer heb ik dit nog achteraf moeten doen.

Gisteren was ik in Hoorn, waar een creatieve markt van meer dan 200 kramen werd gehouden. Al gauw bleek mij dat het meer een variant op creatief met kurk was. Maar dan met wol en textiel. Wevers, kantklossters en spinners toonden hun kunstje voornamelijk voor duizenden vrouwen. Van het mannelijke kunne was ik zo goed als een eenling. Eigenlijk een droomscenario, zoveel vrouwen bij elkaar, door de hitte schaars gekleed die achter mijn donkere zonnebril ongegeneerd waren te aanschouwen. Tja, ik ben nu eenmaal een jonge weduwnaar die in de markt is.

Meer dan een dubbel CD van Ray Charles heeft het echter niet opgeleverd. Dat neemt niet weg dat het dagje Hoorn een leuke belevenis was, mede doordat ik de geneugten ook buiten de vrouwenperiferie ging zoeken. Direct bij de voormalige bajes op het Oostereiland ben ik mij gaan laven in Café De Volendammer. De eerste kroeg die gedetineerden, eenmaal weer op vrije voeten, tegenkwamen. Jaren geleden heb ik daar, met mijn Truus, de fantastische verhalen over tante Marie gehoord. Hoe zij de smachtende criminelen altijd wel een extra biertje of wat te eten gaf.

Nu, om de parade van al het vrouwelijke schoon rustig te kunnen verwerken, zat ik een paar biertjes aan de bar, op een plaats waar heel wat gangsters mij voor zijn gegaan.

0713

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office