Kroondomein.com

Als de schoen wringt

Augustus vorig jaar kocht ik op de site van Decathlon fitnessschoenen. Het waren prima superlichte schoenen die ik op mijn crosstrainer zou gebruiken. Er was echter één probleem, om die schoenen aan te trekken moest je, als een ballerina kunnen spitzen. Wat mij, met mijn hoge wreven, niet lukte.

Na een aantal pogingen gooide ik, als variant op de handdoek in de ring, de schoenen in de kast. Teleurgestelde schreef ik op hun site een review, waarop Decathlon reageerde, dat ik dit ook als klacht moest indienen. Ik vergat dit en toen de omruil/terugbreng-periode was verlopen, liet ik het erbij zitten, terwijl de schoenen ongebruikt in de kast lagen te verstoffen. Tja, zonde van het geld.

Ruim een jaar later werd dat type schoen opnieuw op hun site aangeboden, waarbij mij opviel dat er minimaal 2 jaar garantie op wordt gegeven. En daarin zag ik mogelijkheden. Want, zoals ik in de review al had aangegeven zijn die schoenen niet tot nauwelijks aan te trekken. Met andere woorden: De schoenen doen niet wat je ervan mag verwachten, aan je voeten zitten.

Ik deed een beroep op de garantie, wat zonder discussie ontvankelijk werd verklaard. Zelfs een kopie van mijn bankafschrijving was voldoende om mijn geld terug te krijgen. Is hier sprake van coulance of op wettelijke gronden?

Sowieso een leermoment, dat een verlopen omruil/terugbreng-periode niet alles bepalend is.

1022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office