Kroondomein.com

Ziekenhuisdate

click op de foto voor een voorbeeld van de rezerveringssite

Omdat het nogal een fikse ingreep was, denk ik nog met een bepaalde regelmaat terug aan de periode van mijn kanker, de ziekenhuisopnames en alle perikelen eromheen. Gelukkig zijn er feiten die naar de achtergrond zijn verdwenen, maar ook heel wat plezierige momenten waar ik aan word herinnerd. Vaak vrolijk over heb kunnen schrijven. Inmiddels 10 jaar later word ik creatief geprikkeld om er nog eens op in te zoemen.

Chirurgie in combinatie met darmen en vaak ook kanker is nou niet bepaald de meest vrolijke afdeling om te liggen. Dan maar hopen, dat je als zaalgenoten gelijkgestemden, min of meer van dezelfde bloedgroep, aantreft. Ook al lig je er niet voor de lol, het ene zaaltje is het andere niet, wat voornamelijk met de mix aan patiënten heeft te maken. Want dié mix bepaalt voor een belangrijk deel de plezierige momenten van de dag.

Over al mijn opnames genomen kwam die goeie mix maar zo nu en dan voor. Bij latere opnamen hoop ik wel weer een leuke mensen-mix te treffen. Dat zou voor mij verzachtende omstandigheden betekenen. Voor wie niet eigenlijk? Dat brengt mij op de vraag of je als patiënt hierop geen invloed kan uitoefenen? Lijkt me wel, ik zie daar zelfs handel in.

Ik heb hiervoor een website voor ogen en geef het de werktitel In Bed Bij. Het is een reserveringssite vergelijkbaar met een datingsite, maar nu met een overzicht van (bijna) alle ziekenhuisafdelingen, met de kamers en zalen, waarop de ziekenhuisbedden genummerd staan gegroepeerd.

Een oproep tot ziekenhuisopname krijg een code mee. Met die code ga je naar de betreffende afdeling waar je de gegroepeerde bedden ziet staan. Een rood bed betekent bezet. Als daarvoor de patiënt toestemming geeft, kan je dat bed aanklikken en krijg je van hem/haar een foto met profielschets, inclusief hobby’s, voorkeuren e.d. Wil je in die omgeving liggen, klik je op die plek een leeg bed aan. Er volgt een tijdelijke reservering, in afwachting van de goedkeuring.

Het moet dan wel een match zijn, wat betekent dat de aangewezen patiënt jouw komst wel moet goedkeuren. Bij akkoord kleurt jouw reserverings-bed rood. Bij afwijzing zoek je een volgend bed uit. Ook valt de zoekactie om te keren, door direct naar alle foto’s toe te gaan om zo tot een reservering te komen. De patiënten die hier niet van gediend zijn, krijgen vanuit het ziekenhuis een neutraal bed aangewezen.

Hier en daar moet er misschien nog even een vlekje worden weggewerkt. Maar in principe kan de website www.in-bed-bij.nl van start. Reserveren wordt dan bedden genoemd. Nu eventjes de brief van het ziekenhuis afwachten, dan kan je met de code gaan bedden voor een zo’n prettige mogelijke opname tijd. Beter plezierig!

0223

Een gedachte over “Ziekenhuisdate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office