Kroondomein.com

Truusdomein

prairietuin

Vanaf het eerste moment van ons huwelijk was binnen ons Kroondomein (toen) het balkon en (later) de tuin het absolute Truusdomein. Vooral de tuin werd, bij wijze van babbelen, ons tweede huis. Daar verzorgde zij de plantjes en maakte het zó gezellig, dat ik er steeds meer plezier in kreeg om er in te bivakkeren, tot groot genoegen van mijn Truus.

Heerlijk samen aan het water, zij met een boek en ik toetsend op mijn laptop. Het leek op hedendaagse bermtoerisme. Toen langs de autowegen kijkend naar het langskomend verkeer, nu direct aan het water, genietend van langskomende zwem- en watervogels. Met mooi weer waren wij op deze locatie uit te tekenen.

Tegen de avond trokken wij ons terug, nog steeds in de tuin, tot voor de woonkamer, waar meestal de gloeiende plaat aan ging. Een paradijs op aarde. Waren wij een aantal dagen vrij, doopten we de supermarkt op 100 meter afstand om tot onze kampwinkel.

Nadat ik m’n Truus verloor, weliswaar d’r resten verpakt in haar Boeddah terug in de tuin, kon ik het in mijn tuin niet meer vinden. Met even doorbijten probeerde ik het een paar keer, met m’n laptop lekker aan het water in de tuin. Dat ging steeds meer op zelfkastijding lijken. Ruim drie jaar zag ik mijn tuin, als niets meer dan waar mijn diertjes lekker rond konden scharrelen. Dit prachtig stukje Truusdomein was aan mij niet meer besteed.

Tot een paar maanden geleden ik een folder langs zag komen over een prairietuin. Nooit van gehoord, maar het leek mij wel wat. In mijn optiek kon ik onze doe-tuin, inclusief de arbeidsintensieve grasmat, veranderen in een weinig onderhoud vergende kijk-tuin, waar bijtjes en vlinders als visite op af komen. Kortom, ik ging niet in op het doepakket, maar liet professioneel dat type tuin aanleggen.

Inmiddels nog maar twee weken na het omkatten, heb ik wat achterstallig onderhoud weggewerkt en kijk ik weer met plezier naar buiten. De eerste bloemetjes hebben zich al gemeld en Truus’ beeld op verhoogde sokkel, lijkt het met veel plezier te bekijken. Zal ik het nu ook voor haar gezellig hebben gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office