Kroondomein.com

Tegen muren gelopen

behanger

Wie weet wil ik onbewust mijn spreukje van tijdens de tuinverbouwing, ’op oudere leeftijd blijven vernieuwen duidt op levenslust,’ opnieuw bevestigd zien. Want, mijn werk- en slaapkamer worden aan groot onderhoud onderworpen. Dat plan ontpopte zich al vrij snel na de oliebollen. Zou handigheid echter een valide vaardigheid zijn, zou ik recht hebben op een invalidenparkeerplaats. Die actie moet ik dus geheel uit handen geven. 

Ik wil echter niet in handen vallen van een prutser. Bij het afkeuren van zijn werk zou ik een te groot risico lopen dat ik word afgestraft met de woorden: “Doe het dan zelf, of -nog erger- kijk naar jezelf.”  Vandaar dat ik heel omzichtig te werk ben gegaan om uiteindelijk bij een vakman terecht te komen.

De juiste weg meende ik gevonden te hebben, door op een speciale website behangers en schilders de gelegenheid te geven om mij offerte te doen. Nul response. Daarna zocht ik het wat dichter bij huis op de FaceBookpagina’s ‘Ruil Dienstengroep’ en ‘Vragen en Diensten,’ wederom zonder enig succes.

Rond vragen, internet, Marktplaats en vergelijkbare sites afstruinen, nergens stond de behanger voor mij klaar. Dan maar eens de ouderwetse Gouden Gids geraadpleegd, waar ik Meesterschilders sinds 1924 tegen kwam en ja, ook voor behangwerk. Dat moet wel ‘bingo’ zijn. Kennelijk zaten de monden van die mannen met Perfax behangplaksel dichtgeplakt. Zij lieten niets van zich horen. Hun concullega Arjan had wel het fatsoen om te reageren, want hij was blij met het vertrouwen wat ik in hem stelde, maar dát was het. Ik kwam zelfs niet door de selectie heen om op een later tijdstip door dit, kennelijk populaire bedrijf, te worden geholpen?!

Ik haal nog maar eens de woorden van mijn vader aan: “Als je het in een boek leest, geloof je het niet.” We hebben toch ruim 600.000 werkelozen???  Om moedeloos van te worden. Maar, mag ik dan geen handige handjes hebben, creatief in oplossingen denken, kan mij niet worden ontzegd. Mijn brief aan Staatssecretaris Klaas Dijkhoff had ik in concept al opgeslagen staan. Ome Klaas zal ik voorstellen dat ik een handige Syriër effe wat meer te bieden heb dan dat sobere ‘Bed, Bad en Brood.’ Natuurlijk met als tegenprestatie dat mijn werk- en slaapkamer volgens mijn instructies wordt opgeknapt.

Het leek mij niet handig om onze Staatssecretaris hierover te mailen, vandaar dat ik eerst in het winkelcentrum de Mare enveloppen en postzegels wilde kopen. Wat een geluk dat dit een fietsactie werd, want nadat ik mijn fiets bij de Hema had gestald, kwam de recent verhuisde Decora Decassa vol in beeld. Verrek, daar kocht ik eerder en liet ik met succes lamellen ophangen. Zal hij misschien?

Natuurlijk!, zelfs een hele goeie, tenminste als ik even geduld zou hebben. Door niet eerder aan dit gespecialiseerde bedrijf te denken, heb ik zélf tijd verloren laten gaan. Dus, graag en alle ellen-de-behanger ten spijt, werd ik direct teruggebeld en kwam de professional dezelfde avond nog de werkzaamheden opnemen. Tuurlijk, ook hij heeft het druk, maar zes mei ben ik wel aan de beurt.

0316

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office