Kroondomein.com

Love is in the Air

Apple Air

Mijn vader had afgelopen donderdag 93 jaar moeten worden. Het zijn er helaas maar 61 geworden. En ik had hem nu zo graag een iPad Air 132 GB cadeau gedaan. Het mag niet zo zijn….  Daarom neem ik ‘m vanaf vandaag maar in gebruik. Het gaat om het gebaar nietwaar.

////

Wie kan het zeggen…, op twee verschillende, achtereenvolgende dagen, in twee verschillende plaatsen, door één en dezelfde verkoper geholpen te worden. Het is mij gelukt. Voor mijn iPad Air was mijn winkelkeuze gevallen op Dixons, omdat zij gratis twee jaar extra garantie geven, terwijl de jongens van Apple niet verder gaan dan 1 jaar. Nou vooruit, als je € 99,00 extra inlevert, krijg je er onder bepaalde condities een jaartje bij. Voor mij nog altijd een jaar te kort. Vandaar Dixons. Mijn Air, waarmee ik niet mijn Haagse arrogantie bedoel, moest uit een ander filiaal komen en daardoor een dagje later leverbaar. De fraaie map, ter bescherming, had Dixons alleen maar in ‘verwijfde’ kleuren, zodat ik besloot daarvoor naar de Apple Store in eigen woonplaats te gaan.

Natuurlijk speelde ik even met het appeltje dat Air heet, waar natuurlijk direct een verkoper op af kwam. “Hij werkt goed hè meneer?!” “Ja, geweldig, sterker nog, ik ga ‘m kopen.” De verkoper keek mij als een kind zo blij aan en voordat hij zijn vreugde ook verbaal met mij kon delen, zei ik: “Alleen niet bij u.” De man verschoot van kleur, “Nee, jullie zijn te duur.” Ik zag zijn opluchting. “Dat kan niet meneer, de Air is een maand geleden geïntroduceerd, daar wordt echt niet mee gestunt.” “Geeft u dan ook drie jaar gratis garantie?”, sarde ik ‘m een beetje. “Uhh, nee.” “Maar dat doet Dixons wel, dus bent u duurder.” “Tja, als u het zo ziet… Maar, Uhh, ik heb u gisteren ook gesproken, toch?!” “Verrek ja”, herkende ik de verkoper van gisteren in deze man. “Dixons en Apple Store zitten binnen één concern?” “Sterker nog, daar hoort ook My Com bij…” “Ohhh, dan kan ik dus zonder enig probleem volgens Dixons garantie-voorwaarde ook hier de iPad kopen?” Sorry, dat kan niet…” “Vertel u mij dan waarom ik dan toch bij Apple Store zou moeten kopen?!”  “Uhhh.” Ik vatte dit als een sportief verlies op.

Misschien lullig voor hem, maar omwille van rechtvaardig gevoel richting consument, maak ik dit toch wereldkundig.

Dixon Aplle1213

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office