Kroondomein.com

Gods geklaagd

Click op de winkel voor het desastreuze pofboekje

Kruidenier Grootebroek wist ondanks zijn vele overuren nauwelijks een goede boterham uit zijn bedrijf te halen. Terwijl het aan zijn winkelformule en service toch niet kon liggen. De weekendboodschappen werden altijd thuisgebracht, terwijl de meeste aankopen langdurig in een kredietboekje kwamen te staan.

Toch geloofde Grootebroek in zijn winkel, had er ook alles voor over en was er altijd in te vinden. Dit weer tot groot ongenoegen van mevrouw Grootebroek, waarvoor zij te biecht ging bij meneer de pastoor. Praktisch gesproken vond deze biechtvader onvoldoende aansluiting bij de belevingswereld van mevrouw  Grootebroek. Een luisterend oor bleek echter genoeg te zijn.

Doordat zij veel tijd voor elkaar hadden, de baas was immers alleen maar in zijn winkel te vinden, konden ze met een soort kruisbestuiving elkaars kennis bijspijkeren, wat natuurlijk om praktische oefeningen vroeg.  Met eerst wat onschuldig gefriemel onder elkaars rokken, kwam het celibataire gedrag van meneer Pastoor steeds meer letterlijk onder druk te staan.

In een kamer achter het magazijn gingen uiteindelijk beide rokken omhoog en kwamen zij samen tot een Goddelijk hoogtepunt. Juist op het moment dat Grootebroek, door al zijn uitstaande kredieten, zijn zaak naar God zag gaan.

Meneer Pastoor kwam niet veel later tot een huwelijksaanzoek.

0723

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office