Kroondomein.com

Geef mij mijn naam terug

George Kooymans lagere school

Zou ik mijn naam willen veranderen, moet ik daar een aardige duit voor neerleggen en een jaar lang dit moeten laten publiceren in de Staatscourant. Dat kan veel goedkoper, voor slechts € 1,25 per maand kan dit ook bij Schoolbank.nl. “Deal or No Deal?” “No Deal!” 

Dat zal effe lekker wezen, ruim zes decennia lang kan ik onvoorwaardelijk gebruik maken van m’n eigen naam. Let wel, met bijbehorend profiel (lees: foto). En dat voorrecht wil Schoolbank.nl mij zomaar ontnemen. Daarvoor wordt m’n toenmalig klasgenootje Anneke Toen, als zogenaamd “beheerder van de foto,” de Zwarte Piet toegespeeld. Enkele weken geleden, na meerdere malen door Schoolbank.nl te zijn gemaild, was ik op hun site op zoek naar de Theo Thijssenschool in Den Haag. En ja hoor, geïllustreerd met een fraaie klassenfoto, kwam ik daar veel klasgenootjes van weleer tegen. Geinig! Hoewel…, ondanks dat ik in de bovenste rij -trots als een pauw alsof ik toen al wist dat m’n maatje de beroemde George Kooymans van de Golden Earing zou worden- mijzelf naast hem waarnam, wordt mijn portret toegeschreven aan Rob Hezemans.

Ach ja, foutje, dus conform de spelregels van Schoolbank.nl, heb ik Anneke Toen, als “beheerder van de foto”, indirect aangeschreven met het verzoek mijn portret alsnog aan mij toe te kennen. Indirect, omdat Schoolbank.nl geen rechtstreeks e-mail contact toestaat, tenzij je daarvoor € 1,25 per maand wilt betalen(!). Ik ga er maar van uit dat mijn verzoek Anneke nooit heeft bereikt, want mijn portret krijgt nog steeds het predicaat van Rob mee en dat bevalt mij niet. Schande Schoolbank.nl! Klasgenoten, ga alsjeblieft geen € 1,25 per maand betalen, om recht te kunnen doen aan jouw afbeelding op de klassenfoto. Waar ik kan zal ik hieronder de nodige mutaties van bovenstaande foto aangeven:

1.) Boven Anneke Toen staat Ineke van Rijswijk.
2.) Helemaal links boven staat jufrrouw ‘st.st.st.’Boersma
3.) René is René, dus kan het vraagteken weg.
4.) Net zichtbaar boven Anneke Toen is Ria Klop
5.) Onder George Kooymans staat Erna (toen al een plaatje).
6.) Onder Tineke Zee zit (volgens mij) nog een Marjolein
7.) Links van heer Jansen zit juffrouw Poelstra. Ook bekend van mijn anekdote: “Genomineerden.”

0310

Een gedachte over “Geef mij mijn naam terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office