Kroondomein.com

Eurotisch winkelen

euromunten

Jemig, wat is met de komst van de Euro winkelen toch een leuke bezigheid geworden. Waar je ook komt, in het winkelcentrum, de buurtsuper, of in de grote stad. Overal zie je bij de voormalige Kassa’s en nu financiële afwerkplaats, mensen staan die met een vertwijfelde blik op hun hand staren, waarop allerlei glimmende muntjes liggen. Terwijl, een Eurotisch opgeleide mevrouw zich een baan door de opgehouden hand met geldstukken vingert.

Om die gebeurtenis heen hebben zich dan weer mensen gegroepeerd, die rustig afwachten totdat zij voor dit handje friemelen aan de beurt zijn. Je zou bijna denken dat heel Nederland is bevangen, van het grootste straatspel aller tijden. Het Handje Friemelen is populair bij jong en oud, van alle rangen en standen, die bij aankoopdrang zo tot een vergelijk willen komen. Niemand betaalt nog normaal. Alle afrekeningen vinden plaats door vertwijfelt handje ophouden. Het heeft iets van het handjeklap, een folklore die je alleen nog maar bij het schaars aantal veemarkten aantreft.

Wat een afleiding…, we zijn massaal op de Euro overgestapt. Winkelen bij de deur is een gebeurtenis geworden, die je het gevoel geeft in Verweggistan souveniraankopen te doen. De daarvoor aangesloten twaalf Europese landen zijn gevangen onder het ezelsbruggetje DING FLOP BIPS en dit alles werd in ons eigen Maastricht bedacht.

0501

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office