Kroondomein.com

Energieverspilling

Click op de foto en zie de energieverspillende NS-reis van Alkmaar naar Den-Haag

Afgelopen zaterdag ging ik mij weer in m’n geboortestad Den Haag vermaken. Voor die 87 kilometer had ik met mijn auto kunnen gaan. Voordat ik de reisplanner had ingevuld, koos ik echter voor het openbaar vervoer, de trein. Oef, dat klein uurtje auto werd minstens anderhalf uur en met een beetje pech zelfs twee(!) uur. Dat beetje pech had ik
’s avonds, maar dit ter zijde.

Had ik de Reisplanner niet geraadpleegd, had ik de terugweg gedacht dat de machinist de verkeerde afslag had genomen. Naar Utrecht in plaats van richting Haarlem, of desnoods Amsterdam Sloterdijk. Hij/zij hield zich echter gewoon aan het spoorboekje.

De grootste baas (president-directeur) van de NS is toch de oud-minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees? Toch prominent lid van D’66? Nou Woutertje, zal Sigrid Kaag nog steeds blij met je zijn? Samen met partijgenoot en Minister van Energie Rob Jetten knokt zij heel fanatiek ervoor om energieverspilling tegen te gaan.

En dan laat jij de trein Alkmaar-Den Haag doodleuk via Utrecht rijden?!  Wat denk je dat die grote omweg aan extra energie kost? Volgens mij kan jij je borst wel nat maken.

Overigens ben je op deze manier ook heel erg reiziger-onvriendelijk bezig.

0323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office