Kroondomein.com

Drieluik over véél geld

vermogen

1. Koningshuiskapitaal
Nu het boek “Bernhard een verborgen geschiedenis” van Annejet van der Zijl, een heel andere kijk op de Prins der Nederlanden geeft, vind ik dat ons koningshuis maar eens verder belicht moet worden. De verborgen geschiedenis toont namelijk aan dat de toenmalige prins-gemaal zich met veel list en bedrog heeft weten te verrijken.

En het lijkt er niet op dat het vroeger, binnen Koninklijke kringen, anders is geweest. Dat maakt het geschat vermogen van € 800 miljoen (800.000.000!) van Koningin Beatrix heel discutabel.Vandaag, meer dan ooit, is het tijd om daarvoor corrigerend op te treden. Hare Majesteit moet maar € 799 miljoen bij de Staat inleveren, dan heeft zij altijd nog een miljoen euro als appeltje voor de dorst.

balkonscene prinsjesdag

Natuurlijk staat er iets tegenover het herschikken van dit Nederlands kapitaal. Want, op kosten van de Staat mag zij haar vorstelijk leven blijven lijden. Ook over haar aankomend pensioen hoeft zij zich geen zorgen te maken. Wij blijven haar levenslang in de watten leggen. Koning Willem V en Koningin Maxima volgen het vorstelijk bestaan van Koningin-moeder vanzelfsprekend op. Waarbij ook zij maximaal één miljoen euro in hun spaarvarkentje mogen houden. Net als nu, zal het hen aan niets ontbreken. Alleen van dat absurd grote vermogen hebben de Oranjes afstand moeten doen. Een prima kick-off om daarna verder graaiend Nederland vergelijkbaar aan te pakken.

Vandaag, meer dan ooit, is het tijd om daarvoor corrigerend op te treden. Hare Majesteit moet maar € 799 miljoen bij de Staat inleveren, dan heeft zij altijd nog een miljoen euro als appeltje voor de dorst. Natuurlijk staat er iets tegenover het herschikken van dit Nederlands kapitaal. Want, op kosten van de Staat mag zij haar vorstelijk leven blijven lijden. Ook over haar aankomend pensioen hoeft zij zich geen zorgen te maken. Wij blijven haar levenslang in de watten leggen. Koning Willem V en Koningin Maxima volgen het vorstelijk bestaan van Koningin-moeder vanzelfsprekend op. Waarbij ook zij maximaal één miljoen euro in hun spaarvarkentje mogen houden. Net als nu, zal het hen aan niets ontbreken. Alleen van dat absurd grote vermogen hebben de Oranjes afstand moeten doen. Een prima kick-off om daarna verder graaiend Nederland vergelijkbaar aan te pakken.

2. Vermogensmaximalisatie
Door de mondiale kredietcrisis heeft het huidige kapitalistische systeem zichzelf in feite opgeblazen. Uit dit faillissement moeten wij onze lering trekken. We moeten weer veel dichter naar het begrip “levensbehoefte” toe. Op weg naar een wereld waarin de gehele wereldbevolking kan voorzien in de meest primaire levensbehoefte, eten en drinken. Daarvoor moeten sowieso de puissant rijken drastisch kapitaal inleveren. Dit volgens het principe, waarin het Koningshuis de voortrekkersrol heeft gekregen.

Nu is het de beurt aan de rijken van de Quote 500+. Dus C en A’tjes, Charlene, Van der Vormpjes en resterende Quote’jes, maak even een afspraak met demissionair minister van financiën, Jan Kees de Jager, om de vele miljoenen aan de Staat “terug te geven”. Daarbij krijgen jullie vanzelfsprekend de garantie dat je op dezelfde grote voet mag doorleven. Woon in de mooiste huizen, rijdt in de meest exclusieve auto’s, laat je door de beroemdste modeontwerpers kleden, blijf shoppen op de PC Hooft. Daarvoor blijven jullie jaarlijks een exorbitant hoge toelage houden. Je spaarvarken blijft permanent goed voor 1 miljoen euro. Het zal jullie aan niets ontbreken. Er wordt slechts afstand gedaan van een absurd groot eigen vermogen. Het valt te verwachten dat Quote 500+ voor hun consequentieloze aderlating een gezonde gemoedsrust terugkrijgt. Voor arm en rijk ontstaat er dan een aangename samenleving, die wereldwijd navolging zal krijgen.

3. Bonussen
Nù is het weer de directie van Schiphol, die de maximale bonus van € 800.000,= bovenop hun salaris kregen uitgekeerd. Een extraatje van maar liefst 47%?!, terwijl de winst van dat jaar met 29% is gedaald en 22% van het personeel hun baan kwijtraakt. Wat is dat toch, dat in de top van de bedrijven nog steeds naar elkaar met geld wordt gesmeten? Valt die graaicultuur ècht niet te beteugelen?! Als het moet, dan maar bij wet! Bonus moet bonus blijven. In mijn laatste arbeidzame jaar daalde mijn bonus van (maximaal) drie maandsalarissen naar een dinerbon van € 100,= En terecht, want de totale bedrijfsomzet was gekelderd en er moest van 4% van de collega’s afscheid genomen worden. Het zal toch niet waar zijn dat meneer de directeur…

0410

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office