Kroondomein.com

Drankjes met gedegen administratie

Zelfs hier krijg je een veel betere bediening. (Click hiervoor op de foto)

Onze laatste avond Rusland verliep wel heel bizar. Voor het management van Hotel Alexander Platz valt te bidden, dat dit niet structureel maar uit rancune van het personeel was, omdat wij die dagen het vertikten in looppas te ontbijten.

Omdat het onze laatste avond in Rusland was, wilden wij met de hele groep samen, in het 24 uur per etmaal open zijnde hotel, gezellig iets drinken. Voor dit gezellige samen zijn, werd in de ontbijt- dinerruimte door ons tafels en stoelen anders opgesteld. De toch al niet warme blikken van het personeel, kwamen daarmee direct rond het vriespunt uit.

Hoe bedoel je: “Leuk, onze gasten gaan er een klein feestje van maken, waar wij lekker aan kunnen verdienen?”  Wat zich toen afspeelde tart elke beschrijving en zal mij voor eeuwig mild doen zijn, voor de fnuikende uitspraak van een Nederlandse kelner: “M’n collega komt zo bij u”.

De PC-spelletjes spelende receptioniste van het hotel werd uit de naastgelegen ruimte opgetrommeld, om onze bestelling op te nemen. Met de aanblik van twintig dorstige klanten viel haar kennis van de Engelse taal tot enkele woordjes terug. Haar collega achter de bar, op drie meter en gehoorafstand, sloeg het schouwspel met een verstikkende blik interesse loos gade.

In een soort ‘voorwoord’ werd eerst besproken hoe wij en op welk moment we moesten afrekenen. Ruim een kwartier later wist onze gastvrouw dat wij acht biertjes, vier rode wijn, zes witte wijn en twee cola hadden besteld, volledig naar kamernummer uitgesplitst.

Ze toog naar haar collega aan de bar, overhandigde de bestelling en nam een welverdiende rustpose aan. Nu was het aan de barjuffrouw om haar administratie eerst op orde te brengen. Zonder maar één consumptie door te laten komen, werd buiten ons zicht de order boekhoudkundig verwerkt.

Gelaten wachtten wij af. Op de meest inefficiënte wijze werd, met een maatbeker, glaasje voor glaasje de wijn ingeschonken en uitgeserveerd. Dit vakwerk eindigde bij de levering van niet ontkroonde flesjes bier. “Vasje zdarov’je!” De receptioniste kreeg niets mee van onze poging “Proost!” te zeggen. Zij was al weer volledig door haar PC-spelletje in beslag genomen.

Intussen hadden wij, nog steeds goed geluimd, onze reisleidster verzocht onze spelletjes-receptioniste een goed Hollands gebruik uit te leggen. “Als wij ons bierflesje horizontaal op tafel leggen, willen wij graag nog een biertje”. 

Met vernietigende blik werd er voor de horizontale flesjes remplaçanten ongeopend op de bar gezet. Glaasjes wijn haalden we toen maar zelf bij de barjuffrouw, natuurlijk met verwijzing naar ons kamernummer.

Uit dankbaarheid voor hun tomeloze inzet hebben we, voor het naar bed gaan, zelf onze lege fust naar de bijkeuken gebracht. Ongetwijfeld heeft de lachspier loze barjuffrouw hierover in zichzelf moeten grinniken, want bij ons laatste ontbijt was haar gezicht lekker opgehaald.

1008

n.b.: Click hier voor het laatste deel van de vierluik:
https://kroondomein.com/laat-me-raden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office