Kroondomein.com

De slaaptango

hoofdkussenterreur


Toen de setting binnen mijn Kroondomein nog compleet was, bestond het eigenlijk wel uit twee kampen. Lotta had als poesje heel overtuigend voor mijn Truus gekozen. Morro, ook wel ‘hartstikkevriend’ genoemd, beschouwde als kater het met mij als mannen onder elkaar. Nadat mijn vrouw was overleden, heeft het acht maanden geduurd alvorens het gedogen bij Lotta overging tot een vorm van vriendschap. Nou ja, ze laat nu wel blijken met haar baasje blij te zijn.

 Ze komt zelfs regelmatig op schoot liggen, maar vindt ‘af en toe een aaitje’ meer dan genoeg. ’s Nachts is dat heel anders. Het begint al tegen middernacht, als Morro mij gebiologeerd aan blijft kijken totdat ik aanstalten maak. Dan lopen ze beiden mee naar de slaapkamer en vindt Morro, heel ‘baasjevriendelijk,’ een plekje aan het voeteneinde. Lotta verlangt meer.
 
Luidt knorrend wacht ze af voor welke zij ik zal kiezen. Lig ik eenmaal op mijn rechterzij, nestelt zij zich heel dicht tegen mij aan, ter hoogte van mijn nek. Daarmee heeft zij een soort ‘Tango houding’ aangenomen, waarbij ik roerloos blijf liggen, in de hoop dat zij haar knormotormachine snel uit zal zetten. Inmiddels weet zij wel, dat ze zo dicht tegen mij aan zichzelf geen wasbeurt mag geven. Daarvoor gaat ze netjes naast mij liggen. Gaande de nacht draai ik ook wel op mijn linkerzij, waar Lotta niet een ‘Tango plekje’ weet te vinden.
 
Met de behoefte toch heel dicht tegen haar baasje aan te liggen, komt ze dan schuin boven mij liggen, waarbij haar knormotormachientje opnieuw aan gaat. En, nog erger, haar snorharen kriebelen dan regelmatig in mijn gezicht. In mijn slaap verschuif ik dan automatisch buiten haar ‘knor- en snorbereik,’ wat mij bijna het hoofdkussen afjaagt. 
In de vroege morgen moest ik er voor een plasstop even uit. Tegelijk een goed moment om digitaal aan te tonen, dat Lotta het ’s nachts ook voor het zeggen heeft.
1216

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office