Kroondomein.com

De campagne ging in rook op

kankersigarettenClick op de foto voor de verboden anti-rook campagne

Stel je nou toch eens voor, je rookt niet en je hebt liever niet dat anderen in jouw bijzijn roken. Maar om tolerant te zijn, maak je tegen het
in rook opgaan van goede gezondheid geen bezwaar. Ondanks dat je ogen er van tranen, het op je keel slaat, je er hoofdpijn van krijgt en het stinkt. Passief meeroken schaadt zelfs je gezondheid.

Dan ben je toch blij met een antirookcampagne, waarbij heel aardig visueel wordt gemaakt, dat een niet-roker van een roker last heeft. Het illustratieve van de campagne onder­schrijft de woord­grap: “Wie rookt is niet gezien!” Zo’n cam­pagne stemt ook tot naden­ken, zeker als je bedenkt dat de rokers royaal in de min­derheid zijn.

Inderdaad, tot nadenken stemde het, want deze antirookcampagne werd door de Reclame Code Commissie af­gekeurd. Met “Omdat de roker erg onvrien­delijk wordt af­gespiegeld, bestaat er een gegronde vrees dat de gevoe­lens tussen de roker en niet-roker verder gaan botsen, als motivatie. Kortom, deze antirookcampagne werkt escalerend, waardoor verdere publicatie werd verboden.

Maar wij niet-rokers mogen toch zeker wel benadrukken, dat rokers ook een aanslag op ónze gezondheid doen. Dát het heel vervelend is om ongewenst de hele dag onaangename rooklucht op te moeten snuiven. Dat een woonkamer nooit meer in een rokershol mag veranderen?!

Dan is het toch te dol dat “wie rookt is niet gezien” een verbo­den reclametekst is, terwijl wetenschappelijk is vastgesteld dat niet-rokers passief 75% van elke sigaret in zijn omgeving meerookt, wat neerkomt op 5 tot 10 sigaretten longroken per dag, zonder daar zelf één sigaret voor te hebben opgestoken (?).

Oké, wat milder dan maar:
“ALSJEBLIEFT, VERKANKER ONS LEVEN NIET!”

(02)1019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office