Kroondomein.com

Dagboek van een Dell

computers

Dinsdag 26 januari: Toch een sloerie?
Gisteren zou mijn nieuwe Dell PC worden geleverd. Maar tot aan dit moment aan toe is dit niet gebeurd. Zal die Dell dan toch een sloerie zijn?!
Donderdag 28 januari: In slecht gezelschap van UPS Pakketdienst.

Afgelopen dinsdag bekroop mij al het angstige gevoel dat mijn Dell een sloerie zou zijn. Ik lijk daarin gelijk te krijgen. Maar dan is het wel de Amerikaanse pakketdienst UPS, die dit van mijn PC heeft gemaakt. Want drie dagen na afspraak is ze nog niet komen opdagen. Volgens mij deugd UPS van geen kant en hebben zij slechte invloed op mijn Dell. UPS lijkt mij namelijk te liegen en te bedriegen. Maandag was de vervoerder nog geloofwaardig, met de melding om 13:44 uur via een statusoverzicht: “Noodgeval buiten controle van UPS.” Oké, dan kan.

Maar dan dinsdag om dezelfde tijd precies dezelfde melding: “Noodgeval buiten controle van UPS”. Tttsss, ook toevallig.Ik geloofde er eigenlijk geen snars van. Maar goed, UPS zal zich verder op de dag wel nader verklaren… Niet dus! Ook de tweede dag liet deze Amerikaanse pakketdienst mij volledig in het ongewisse. Veel erger is dat ik daardoor  beide dagen verplicht was thuis te blijven. Correctie, drie dagen en wel van 9:00 tot 19:00 uur. Want, ondanks dat zij ook de derde dag als status aangaven, de PC woensdag af te leveren,  kwam mijn Dell nu ook weer niet opdagen.

Om 17:45 uur kwam van UPS de smoes: “De ontvanger was niet beschikbaar om te tekenen bij de 1e afleverpoging. Een 2e poging wordt ondernomen”. Voor de zekerheid heb ik toen toch maar de huisbel even getest. Niks aan de hand. Trouwens, bij afwezigheid had meneer UPS ongetwijfeld een kennisgeving door de brievenbus gestopt. Of was daarvan de gleuf misschien dichtgevroren?! Welnee, zij zijn gewoon niet aan de deur geweest. Voor mij is er geen twijfel mogelijk, mijn Dell verkeert in heel slecht gezelschap. Als dat maar goed komt?!

Vrijdag 29 januari: Bezorgchinees
Mijn Dell is in goede conditie boven water gekomen. Maar dat had nog heel wat voeten in aarde. Via internet volgde ik UPS Pakketdienst om m’n nieuwe computer te blijven traceren. Verheugd zag ik dat m’n PC ‘s-ochtends om 5:02 uur bij UPS was ingestapt. Rond het middaguur, nog steeds in afwachting, toch maar weer eens naar de status gekeken. En echt, ik geloofde m’n eigen ogen niet. 12:00 uur: De ontvanger was niet beschikbaar om te tekenen bij de 2e afleverpoging. Een 3e afleverpoging wordt vrijdag de 29e ondernomen”.

Ik stond op tilt wat ik via het 0800-nummer bij de vervoerder direct kenbaar maakte. Ene Willy begreep er ook niets van, vooral ook omdat er opnieuw geen bericht door de chauffeur was achtergelaten. Uit mijn reactie begreep zij wel dat tot morgen wachten en zo een vierde dag aan huis gekluisterd te zijn, mij niet aangedaan kon worden. Zij zou direct actie ondernemen. En ja hoor, een halfuurtje later meldt de chauffeur zich via mijn mobieltje. “Ik heb in uur buurt rondgereden, maar kon het adres niet vinden”. Afgesproken ook de man uit zijn lijden te halen, door hem naar mijn adres toe te loodsen. Wel raar, van een Amerikaans bedrijf mag je toch wel verwachten dat zij navigatie aan boord hebben.

Tien minuten later stond ik oog in oog met de man die al vier dagen lang mijn Dell in gijzeling had. “Ik werd steeds een andere kant opgestuurd en dan kwam ik bij de huisnummers van rond 300. De nunmering zit hier wel ingewikkeld in elkaar,” verontschuldigde hij zich in een zwaar Chinees accent. “Je bent zeker alleen afhalen gewend…”, grapte ik van opluchting, eindelijk met m’n Dell verenigd te zijn. Een maal gesetteld bleek mijn Dell geen nadelige gevolgen van de gijzelingsperiode te hebben overgehouden. Ze werkt als een zonnetje.

0110

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office