Kroondomein.com

Boxdood

Het had geen zin om het gesprek “daar kan ik verder ook niets aan doen meneer” verder voort te zetten. Dan maar mijn frustraties over Ziggo digitaliseren. Gister eind van de middag viel mijn mediabox uit. Letterlijk uit. Met het opnieuw aanzetten kwam de welkompagina in letterlijk alle talen terug in beeld, om vervolgens opnieuw uit te gaan, aan en uit te gaan aan en uit te gaan. Meer dan een welkom is mij door Ziggo niet meer gegund.

Voor 18:00 uur via de FaceBook-chat de hulp van Ziggo ingeroepen. Tot aan vanochtend 9:00 uur geen enkele reactie. Zelfs geen Welkom meer. Kennelijk heeft het FaceBook-communicatiekanaal geen personele bezetting meer. Dan maar ouderwets met de huistelefoon ze met nummer 1800 oproepen. Acht minuten later had ik niet alleen contact maar werd er, na onthulling van mijn postcode huisnummer naam en geboortedatum, direct met mij méégekeken.

Samen genoten we van het Ziggo-Welkom in alle talen. En toen niets; lampje uit. “Wilt u de kabels even controleren?” “Check!” “Welke kleur heeft het lampje nu?” “Zwart, wat dus precies het probleem is. Die mediabox is stuk. Alsjeblieft stuur een nieuwe op.” “Ik zal voor u een monteur inplannen.” Gelukkig kan dat morgen al.

“Laat ‘m dan alsjeblieft wel een nieuwe mediabox meenemen?” “Nee, dat kan niet meneer.” “Hè?” “Nee, misschien kan de monteur ‘m ter plekke repareren.” “Ook goed, dan hoeft hij niet te vervangen. Maar mij lijkt de kans groter dat de box dood is,” probeerde ik het nog even plastisch. “Nee meneer, het lampje brandt even dus zit er nog leven in,” werd ik eveneens plastisch van repliek gediend. Zijn voorbeeld over mijn huisarts pareerde ik met de gestorvene op de operatietafel waar de chirurg verder ook niets mee kan. Het gevatte antwoord “Ook niet vervangen,” bleef uit.

De Ziggo procedure over het moment dat de monteur inclusief voorrijkosten voor mijn eigen rekening zal komen werd doorgenomen. Ik vond het allemaal best, want natuurlijk zitten de stekkers goed in de contactdoos en in de mediabox. Het lampje brandt immers én ik word in alle talen Welkom geheten. “Dus laat de monteur nou maar gewoon de mediabox omruilen.” “Kan echt niet meneer, de monteur moet eerst vaststellen dat de mediabox echt kapot is.” “En dan?” “Zo nodig wordt er een nieuwe mediabox aangevraagd.” “Aangevraagd, om vervolgens weer dagen te moeten wachten?!
“Ja, heel vervelend meneer, maar het kan niet anders.”

“Kán niet anders, néé, wil niet anders. De eerste de beste automonteur, zelfs de WegenWacht repareert of vervangt ter plekke, zoals het hoort. Jij stuurt geen monteur maar een stervensbegeleider!”

“Heeft u verder nog vragen, meneer?”

0323

 

Update:
Heel bijzonder, n.a.v. mijn verhaal wed ik gistermiddag door een monteur teruggebeld en die constateerde op afstand dat de mediabox inderdaad kapot is en zal, zonder de stervensbegeleiding, een nieuwe mediabox toe sturen. Zo juist kreeg ik ook nog een chatbericht waarin met excuses werd gemeld dat de Helpdesk onjuist had gehandeld en dat een monteur altijd een vervangende mediabox bij zich heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office