Kroondomein.com

Snelwegbelasting

KPN snelwegbelasting

Mobiele telefonie, met alles daar omheen, is eigenlijk wel heel ondoorzichtige, dubieuze handel. Mijn conclusie na anderhalf jaar geleden toch maar op een smartphone te zijn overgestapt. Dat ik geen zin had om mij hierop eerst te oriënteren, heb ik geweten. Ik meende de meest betrouwbare voorlichting bij de voormalige PTT te kunnen halen.

Als willig slachtoffer, denkelijk één van de vele van mijn leeftijdgenoten, werd ik in de telefoonwinkel ingepakt. “Nee, een los toestel is niet te koop.” (wist ik veel) “U krijgt een toestel bij uw abonnement.” (wist ik veel dat zij met krijgen ‘leasen’ bedoelen). Voor zowel toestel als type abonnement ging ik helemaal op het ‘KPN advies’ af. (wist ik veel) Gaande het abonnement loop je dan ook nog tegen duistere zaken aan. De kapotte oplader werd niet gratis vervangen, want “nee een accessoir valt niet onder het leasecontract.” Nu wist ik wél veel. Het kostte een hoop heisa, maar uiteindelijk werd ik in mijn gelijk gesteld en kreeg ik de betaalde € 20,= voor een nieuwe oplader terug, zelfs met € 30,= extra en een bos bloemen voor het ontstane leed(?!) Misschien wel als zwijggeld bedoeld.

Tussentijds is dan in mei en juni mijn rekening 2x en 1,5 keer hoger dan normaal. Een strop van zo’n vijf tientjes. Dat heeft met de gedownloade mb’s te maken. (wist ik veel). Mijn telefoon en internetgebruik was niet anders dan normaal. Logisch dat je dan om opheldering vraagt. “Wij kunnen helaas om privacy-redenen niet inzien waar mb’s aan verbruikt worden,” kreeg ik letter als antwoord terug. Lekker hoor, zo’n ‘windhandel’. De onwijs hoge extra kosten blijven daarmee onverklaard. Ik kan er ook geen logica in ontdekken.

Betalen voor internetgebruik is toch eigenlijk niets meer dan het gebruik van de weg, waarvoor je wegenbelasting betaalt. Dan kan het niet gebeuren, dat je ná een bepaald aantal gereden kilometers ineens extra per kilometer moet gaan betalen. En dát mag KPN op de elektronische snelweg wel doen ?! Logischerwijs, nee dus. Maar ze doen het wel. Ze vertikken het zelfs om te vertellen waar en wanneer je die mb’s te veel hebt gereden. Ik weet zeker die mb’s niet te hebben geconsumeerd. Mocht KPN dat wel hebben geregistreerd, is er óf bij hun iets fout gegaan, óf onbedoeld was er op mijn smartphone sprake van een instellingsfout. Hoe dan ook, kassa
voor de KPN.

Door deze harde leerschool ben ik natuurlijk veel wijzer geworden. Weet ik dat KPN niets betrouwbaarder is dan welke collega van deze windhandel dan ook. Daarom ga ik mij al vast nu oriënteren op een nieuwe overeenkomst.

1014

2 gedachten over “Snelwegbelasting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office