Kroondomein.com

M’n zus als kostenpost

Sprei

Kieneke is weer tot vrijdag neergestreken. Morgen gaan we leuke dingen doen. Vandaag kreeg ik meerdere zaken opgedragen, waaronder het kopen van vitamine B. Maar, veel ingrijpender was haar commentaar op mijn slaapkamer. Ja, klasse dat bed. Maar die sprei past er niet meer bij. “Laten we vanmiddag even naar een nieuw kijken,” merkte ze op, waaruit ik begreep dat dit voor mij een kosteloze actie zou zijn; mooi niet. Eerlijk is eerlijk. Ze had (weer) gelijk.

Maar het werd nog erger, want bij Woonrijk in Broek op Langedijk had ik eerder smoel op een mooi bankstel, wat ik tijdens een kopje koffie onthulde. “Laten we daar ‘voor de grap” dan even naar gaan kijken. Geinig, hoewel het misschien een jaar geleden was, herkende de verkoper mij direct.

Al gauw kwamen wij bij een pracht bankstel van Henders & Hazel type Zembla. Misschien hetzelfde bankstel wat ik eerder erg mooi vond. Met een blij gezicht diende de verkoper ons van advies. Ik zat te dubben. “Ik zal het je nog één keertje voorschieten. Maar dan moet je wel beloven, dat je élke maand netjes aflost,” maakte mijn zus verrassend een schijnbaar mooi, maar onnodig gebaar. De verkoper ging op het puntje van zijn stoel zitten.

“Kom nou Kieneke, wat maak je nou,” en mij tot de verkoper richtend, “dit is nou die zus uit Limburg, waar ik de vorige keer over vertelde.” “O ja,” zei hij klanten bindend, waarna ik deed alsof ik een eerder gesprek in herinnering bracht: “Toen zag ik er toch maar even van af om een nieuw bankstel te kopen, omdat ik eigenlijk een beetje stand-by voor mijn zusje wilde zijn. Weet je nog?”, ging ik door, “Zodra zij niet meer van de voedselbank afhankelijk is, kom ik weer naar je toe. Nou hier zijn we dan.”

Kieneke en ik lagen in een deuk. De verkoper lachte schaapachtig mee om zo snel mogelijk met stalen mij voor de keuze te zetten. “Cognac, of toch Sky Blue?” Kortom, met de stalen zouden wij bij mij thuis de keuze maken.

Het zal Sky Blue worden. Morgen gaan wij in looppas bij Woonrijk d’r in en d’r uit om te bestellen en vooral niet verder te kijken. Voor de zekerheid heb ik al twee kaarten van Landgoed Hoenderdaell gekocht. Dan zijn wij buiten het bereik van gretige winkeliers. Ook voor vrijdagochtend verzin ik een list.

Eén dag te veel met Kieneke en ik zit echt bij de voedselbank.

1018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office