Kroondomein.com

Zijn zwager voor één dag


Johnny Lion & The Jumping Jewels

Meerdere malen had ik het al gehoord, het gaat slecht met Johnny Lion. Nu is hij er niet meer en dat raakt mij. In de jaren zestig was hij, in competitie met Rob de Nijs, de Nederlandse Cliff Richard. Sowieso stond Johnny met zijn Jumping Jewels mijlen ver voor op The Lords van Rob. 

Een paar keer per jaar geniet ik nu nog steeds live van de Jumping Jewels Revival Band en vind het jammer John van Leeuwarden, alias Johnny Lion, daar nooit meer aan te hebben getroffen.

Graag had ik met hem nog eens terug naar die tijd gegaan. In het bijzonder naar het moment dat ik één dag zijn zwager ben geweest. Dat was in 1963, toen de speelweiden van de Haagse Zuiderpark door de brandweer was ondergespoten, met als doel dat daar alle Hagenezen en Hagenaars veilig konden schaatsen.

Die ene dag genoot ik al schaatsend van dat leuke krullenkoppie, wat uiteindelijk het zusje van Johnny bleek te zijn. Meer dan op glad ijs is het nooit tussen ons geworden. Desalniettemin voelt het zo, dat Johnny Lion één dag mijn zwager is geweest. Veel langer ben ik zijn fan gebleven. 

Rust zacht, Johnny.

                                                                   – o-o-o-

n.b. Gaande die tijd had ik met een vriend een dansclub, The Dancing Shoes. Altijd leuk om daarover iets terug te lezen.  Zie: https://kroondomein.com/het-loze-vissertje/

0219

Een gedachte over “Zijn zwager voor één dag

  1. Roeland van der Meer [Ronnie Lake]

    Ja, dat was een mooi kind die zus van Johnny die ik wel eens in de buurt zag lopen. .Ik woonde in de 1e Pietersburgstraat en was ongeveer net zo oud als zij, een jaar of 13 toen ik haar weer zag. Ze was toeschouwer bij de ronde van Transvaal waar ik aan meedeed. Een politieagent liep op de rijbaan en ik kwam net hard aan gefietst en botste tegen hem aan. Ik kwam recht tegenover haar op de keien terecht. Een jaar of 2 later werd ik zanger bij The young ones die dezelfde manager hadden als Johnny Lion en trad op in de Eekhoorn aan de Leyweg. Ik heb haar nooit meer gezien. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is ze in die tijd ook het vriendinnetje geweest van George Kooijmans.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office