Kroondomein.com

Scheefgroei in de polder

scheefgroei in de polderClick op de foto voor een treffende cartoon over erg armen (te) rijk

Als ervaringsdeskundige geloof ik dat jonge mensen alleen maar VVD stemmen, omdat zij menen dat dit onderdeel behoort te zijn van hun ingezette carrièreplanning. Diezelfde weg heb ik destijds ook gevolgd. Misschien was dat een beetje schijnheilig, of onvoldoende politiek bewust, want ik liet mij als eerste VVD’er door het socialistisch dagblad Het Vrije Volk inlijven.

Mijn rooie karakter werd vrij snel op de proef gesteld. Al het personeel van de krant werd in de bedrijfskantine bijeen geroepen. Salarisonderhandelingen bleken te zijn vast gelopen en met ondersteuning van de FNV werd voorgesteld om te gaan staken. Hiervoor moest, door het opsteken van handen, worden gestemd. Ik behoorde bij een kleine groep die tegen de staking was. Dat werd door de meerderheid ons niet in dank afgenomen.

De voorzitter liet dit dan ook niet gebeuren en, onder het motto dat de telling van stemmen niet goed was verlopen, vroeg hij nogmaals met opsteken van handen vóór het staken te zijn. Ik bleek een van de weinige te zijn, misschien wel de enige, die weer niet zijn hand op stak. Zo werd het voor mijn gevoel een onplezierige bijeenkomst.

Maar ja, ik was (of ben) nou eenmaal tegen het staken. En ondanks dat de krant een paar dagen plat lag, ben ik buiten de deur gewoon aan het werk gebleven. Mijn recalcitrantie heeft overigens verder geen gevolgen gehad.

In de loop der tijd ben ik mij meer politiek bewust geworden en volg graag de kamerdebatten. Daardoor ben ik, ook door mijn waarnemingen, linkser gaan stemmen. Ondanks dat ik niet in de hoek zit waar de klappen vallen. Ik kan gewoon niet tegen onrecht.

Gelukkig gaan het steeds meer stemmen op, om na Corona onze maatschappij anders in te gaan richten. En dat blijft niet bij het afschaffen (of temperen) van de 3 (L/R/) begroetingskussen. In politieke zin zal bijvoorbeeld de ‘marktwerking’ in vele gevallen z’n langste tijd hebben gehad.

Het geplande herstelplan zal veel verder moeten gaan dan Premier Rutte voor ogen heeft. Rijken mogen niet nóg rijker* en de armen niet nóg armer worden. Veel goede voorbeelden en motieven heeft Jeroen Pauw in zijn Tv-serie “Scheefgroei in de polder,” waarvan vanavond (NPO 1-21:20) het tweede deel wordt uitgezonden. (Tot vanavond is het eerste deel nog terug te kijken.)

Het is een absolute aanrader.

-o-o-o-

 

n.b.: zie ook:
 https://kroondomein.com/roofdierkapitalisten-te-hulp-schieten/           

0421

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office