Kroondomein.com

Omgekeerd

bomenrij

Wekelijks een fikse wandeling staat niet garant voor fluitende tochten. Tenminste, niet de hele tocht. Nu overkwam het mij bij 17 kilometer, met nog vijf te gaan, wat inderdaad als duizenden meters voelde. De mooie omgeving ging mij steeds minder boeien en snakte ik nog naar één uitzicht, die van mijn geparkeerde auto. Tot overmaat van ramp miste ik nog een pijl, waardoor ik niet zonder hulp verder kon. Gelukkig fietste er een man de straat in. “Meneer, de Griffiersgracht?” De man stapte van zijn elektrische fiets. “Uhh ‘ns kijken, u zit in ieder geval goed, want het is de ‘beroepenbuurt.’ Zijn petje trok hij wat naar achteren, wat van hem een Pietje Pelle Lookalike maakte, maar dan wel een heel deftige Pietje. “Waar moet u zijn?”, wenste hij wat meer details. “Oh ja, een wandeltocht…, tja daar weet ik niets van natuurlijk?!” Kennelijk doelde hij op het plezier van zijn E-bike, waar ik niet naar vroeg, uit vrees daar een uitvoerige verhandeling over te krijgen. “Maar kunt u mij de kortste weg wijzen?,” drong ik op wat actie aan.

“Nou ja, de grachten hier lijken heel erg op elkaar, is effe kijken…, ik heb er een ezelsbruggetje voor, Griffiersgracht zei u toch…, LIEG, dat is mijn ezelsbruggetje.”Eerst krijg je de Leraarsgracht, dat is daar, daar bij die bomen. Daar gaat u links af en dan krijgt u een bocht naar rechts en komt u op.., uhh LI, o ja de Ingenieursgracht, dan passeert u een paar winkels en komt u bij de Econoomsgracht. Dan bent u er eigenlijk al bijna, want bij de volgende splitsing komt u rechts op de Griffiersgracht.” “Oké, fijn meneer bedankt”. “Ja makkelijk toch die ezelsbruggetjes, want het lijkt hier allemaal zo op elkaar.” De man had mij met plezier geholpen, maar was eigenlijk nog niet uitgesproken. Dat bleef zo, want ik was al weer snel op weg naar die “gracht daar met die bomen.”

Eenmaal daar aangekomen werd het mij bekend. Krijg nou…, daar staat mijn auto, dan is dít de Griffiersgracht. Wat een opluchting, nog maar tientallen meters en mijn tocht was volbracht. Eenmaal effe lekker aan een biertje, vond ik het toch wel sneu voor die hulpvaardige, enigszins bekakte man. Aan zijn ezelsbruggetje zat een staartje. “LIEG, maar dan omdraaien.” Beter nog deftige meneer, mompel het stilletjes voor u uit:

Griffiersgracht
Econoomsgracht
Ingenieursgracht
Leraarsgracht.

0914

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office